نسل جدید پردازنده‌های قدرتمند Ampere با ۱۹۲ هسته!

شرکت Ampere، بدون برگزاری خبری و در سکوت از نسل جدید پردازنده‌های دیتاسنتری خود به نام AmpereOne M رونمایی کرد. این تراشه‌ها که از 96 تا 192 هسته Arm برخوردار هستند، با طراحی جدید و پشتیبانی از 12 کانال حافظه DDR5 برای نیازهای سنگین مراکز داده و پردازش‌های ابری طراحی شده‌اند. توان پردازشی بالا، مصرف کنترل شده و ظرفیت حافظه فوق‌العاده از ویژگی‌های این سری هستند که آن‌ها را به گزینه‌ای جدی در برابر رقبایی مانند AMD EPYC تبدیل می‌کند.

نسل جدید پردازنده‌های Ampere با تمرکز بر حافظه و پردازش ابری

به گزارش tomshardware، سری جدید AmpereOne M که به تازگی و در سکوت منتشر شده، مجموعه‌ای از پردازنده‌های مبتنی بر معماری Arm هستند که تعداد هسته‌هایشان از 96 تا 192 متغیر است. این پردازنده‌ها از هسته‌های سفارشی مبتنی بر Armv8.6+ استفاده می‌کنند و با فرکانسی تا 3.6 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه کش L2 به ازای هر هسته طراحی شده‌اند.

ویژگی مهم این سری، پشتیبانی از 12 کانال حافظه DDR5 با سرعت 5600 مگاهرتز است که امکان استفاده از حداکثر 3 ترابایت رم در هر سوکت را فراهم می‌کند. این حجم عظیم رم، برای پردازش‌های ابری و هوش مصنوعی بسیار مناسب است. پردازنده‌ها روی سوکت 7228 پینی FCLGA نصب می‌شوند و از 64 مگابایت کش SLC استفاده می‌کنند.

در بخش توان مصرفی هم حداکثر توان این پردازنده‌ها به 348 وات می‌رسد، از آنجایی که توان مصرفی تقریبا بالا است، Ampere از فناوری‌هایی مانند کنترل دینامیک ولتاژ، تنظیم تطبیقی فرکانس و حسگرهای حرارتی پیشرفته استفاده می‌کند تا پایداری سیستم حفظ شود.

مناسب برای کلود، هوش مصنوعی و رقابت با AMD

در کنار قدرت پردازشی بالا، پردازنده‌های AmpereOne سری M از نظر امکانات ارتباطی هم بسیار مجهز هستند. هر پردازنده می‌تواند از 96 مسیر PCIe 5.0 پشتیبانی کند. خب این یعنی امکان اتصال مستقیم و سریع به تعداد زیادی کارت گرافیک، SSD پر سرعت، شتاب دهنده‌های هوش مصنوعی یا کارت‌های شبکه وجود دارد. همه این ویژگی‌ها برای دیتاسنترها بسیار لازم و حیاتی هستند.

برای شناسایی و مدیریت قطعات مختلف، این پردازنده‌ها از 24 کنترلر داخلی م استفاده می‌کنند، در واقع مانند این است که چند مغز جانبی برای رسیدگی به انواع ورودی و خروجی‌ها برای این پردازنده در نظر گرفته شده است.

در قسمت معماری هم این پردازنده‌ها بر پایه فناوری ساخت 5 نانومتری TSMC تولید می‌شوند، بنابراین با اینکه از نظر مصرف انرژی حرف زیادی برای گفتن ندارند اما از نظر قدرت پردازش و تعداد هسته‌ها در سطح بسیار بالایی قرار دارند.

اگر بخواهیم این پردازنده‌ها را مقایسه کنیم، سری AmpereOne در مقایسه با AMD EPYC 9965 که 192 هسته دارد و با قابلیت چند ریسمانی می‌تواند 384 رشته را هم پردازش کند کمی ضعیف‌تر هستند. چرا که سری AmpereOne تنها از رشته‌های تک ریسمانی پشتیبانی می‌کنند که باعث شده توان پردازشی کمتری نسبت به Epyc داشته باشند. با این وجود مصرف برق پایین‌تر، معماری Arm و طراحی ساده‌تر می‌تواند باعث برتری این سری در برخی از قسمت‌ها باشد.

به نظر می‌رسد هدف Ampere از عرضه این سری، احتمالا آماده‌سازی بستری برای توسعه نسل بعدی‌اش یعنی AmpereOne MX با 256 هسته باشد که گفته می‌شود قرار است با فناوری ساخت 3 نانومتری ساخته شود و بازدهی بالاتری هم خواهد داشت.

منبع: شهر سخت افزار

کانال تلگرام تک جدید را دنبال کنید

همچنین چک کنید

پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت ۲ چه مشخصاتی دارد؟

کوالکام آماده است تا با معرفی پردازنده جدید اسنپدراگون 8 الیت 2 بازار رقابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *