اما در این میان، مجلس ایران به تازگی مصوبهای را صادر کرد که در آن با ایجاد محدودیتهایی، مواردی از جمله ممنوعیت استفاده از اینترنت ماهوارهای(و بهطور مشخص، استارلینک) قید شده بود و به عنوان جرم تلقی میشد.
به گزارش ایتنا، یک تحلیلگر با اشاره به این مصوبه و ضمن انتقاد از آن، چنین اقداماتی را منفی دانسته و آنها را ناموفق ارزیابی کرده است.
عباس عبدی، روزنامهنگار، در یادداشتی در شماره دهم تیر ماه روزنامه هممیهن، در این خصوص نوشته است: «پس از تجاوز اخیر به میهن، طبیعی بود و هست که تصمیماتی از طرف ساختار سیاسی و نهادهای زیرمجموعه این ساختار گرفته شود.»
وی در ادامه افزود: «تصمیمات بعدی را مجلس گرفت که سراسر احساسی و سلبی و اگر نگوییم بیاثر قطعاً کم اثر است؛ تصمیماتی که کمکی موثر به حل مسائل کشور نمیکند و در ادامه سیاستهایی است که ایران را به این نقطه رسانده است.»
به گفته این تحلیلگر: «دومین مصوبه علیه فضای مجازی و استارلینک است که استفاده از آن جرمانگاری شده است. این یک تصمیم کاملاً تکراری و شکستخورده است که در صد سال گذشته بارها شاهد آن بودهایم و آخرین آن قانون ماهواره بود و هیچ کمکی به حل مسائل ارتباطی کشور نمیکند.»
عبدی در ادامه افزوده است: «این نگاه سلبی است. در برابر فناوری و پیشرفت آن نباید بهصورت سلبی و منفی تصمیم گرفت. این امکانات همیشه مشکلات خاص خود را دارند. اصولاً تمدن با عوارض و مشکلات بسیاری همراه است و با هدف دچار نشدن به مشکلات آن نمیتوان سیاستگذاری کرد و جلوی جریان پیشرفت فناوری ایستاد. چون از یک سو این فرایند رو به پیش است، و از سوی دیگر منافع آن بسیار فراوان است و نباید خود را از آن محروم نمود. از ترس بیماری نباید خودکشی کرد. این رویکرد سیاستگذاری بهطور قطع عقیم و نازا است.»