بوئینگ 777X بهعنوان جدیدترین هواپیمای پهنپیکر بوئینگ در مسیر تولید قرار دارد و عنوان بزرگترین جت دو موتوره جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش زومیت، این هواپیما نسخهی ارتقایافتهای از مدل محبوب 777-300ER محسوب میشود و با بهرهگیری از موتورهای جدید GE9X، پنجرههای بزرگتر، مواد کامپوزیتی سبکتر و فناوریهای برگرفته از مدل ۷۸۷ دریملاینر، وارد نسل تازهای از طراحی شده است.
با وجود اینکه موتورهای GE9X جزو قدرتمندترین موتورهای ساختهشده برای هواپیماهای تجاری هستند، سرعت کروز بوئینگ 777X تفاوت چشمگیری با هواپیماهای همردهی خود ندارد. این هواپیما مانند اکثر جتهای پهنپیکر تجاری در محدودهی سرعت ترانسونیک پرواز میکند و حداکثر سرعت کروز آن حدود ۰٫۸۵ ماخ (حدود ۱۰۴۰کیلومتر بر ساعت) است؛ عددی که تقریباً مشابه مدل قبلی 777-300ER و رقبای مستقیم آن مثل ایرباس A350 و بوئینگ ۷۸۷ است.
بهنوشتهی MSN، بوئینگ 777X در دو مدل 777-8 و 777-9 عرضه خواهد شد که به ترتیب برای ۳۹۵ و ۴۲۶ مسافر در کلاس دوگانه طراحی شدهاند. نسخهی 777-8 با برد پروازی حدود ۱۶٬۲۰۰ کیلومتر، برد بیشتری نسبت به 777-9 دارد. همچنین یکی از نوآوریهای برجستهی 777X، طراحی نوآورانهی بالهای تاشوی آن است که به هواپیما اجازه میدهد در فرودگاههای فعلی بدون تغییر زیرساخت فعالیت کند.
موتورهای GE9X با قطر فن ۱۳۴ اینچی، حتی از قطر بدنهی بوئینگ 737 نیز بزرگتر هستند و نسبت کنارگذر ۱۰:۱ دارند که در کنار طراحی سبکتر و فنهای کمتر، به بهبود جریان هوا و کاهش مصرف سوخت کمک میکند. GE9X در مقایسه با موتور ترنت XWB که در ایرباس A350 استفاده میشود، قدرت بالاتری دارد و در کنار آن بیصداتر نیز عمل میکند.
در نهایت باید گفت، 777X بهجای تمرکز بر افزایش سرعت، بر بهینهسازی مصرف سوخت، ظرفیت بیشتر و آسایش مسافران تمرکز دارد. درحالیکه پروژههایی مانند هواپیمای مافوق صوت Boom Overture به دنبال بازگرداندن سفرهای سریع هستند، بوئینگ 777X برای مسیرهای طولانی، حمل انبوه مسافران و بهرهوری اقتصادی طراحی شده است و سرعت پروازی آن تفاوت خاصی با هواپیماهای غولپیکر فعلی ندارد.